אוק 19, 2017
2545 Views

יניב רזה 40 ק”ג ושומר על המשקל כבר 10 שנים

נכתב ע"י

יניב בטש מנהריה רזה 40 ק”ג ושומר על המשקל כבר 10 שנים.

יניב בטש לא חשב שיוכל לחלוף ליד קונדיטוריה ולא לקנות קילו וחצי מכל דבר, אבל אחרי גמילה מסוכרים ומגלוטן במכוןרזה 40 ק"ג ושומר על המשקל כבר 10 שנים אברהמסון הוא שם קץ למשקל שיא של 133 קילו והחל בתהליך הרזיה.

הרבה פעמים הכריז יניב על המשפט – “מהיום דיאטה” ברוב המקרים, ללא תמיכה ומתוך חוסר ידע בתחום בתוך זמן קצר הוא חזר לאכול כמויות. עד שהיה בן 25 לא ייחס בטש חשיבות רבה לעובדה שהגיע למשקל של 133 קילוגרם, והוא מכיר את עצמו כאדם שאוהב לאכול כבר מילדות.
יניב מספר: “לא יכולתי לשחק כדורגל עם חברים וכל פעילות פיזית משפחתית עם הילדים יכלה להימשך לא יותר מעשר דקות. “המצב היה בלתי נסבל בשל הרצון הגדול שלי לבצע דברים פשוטים – וחוסר היכולות הנפשיות והרגשיות כדי לממש אותם”..
“בהתקפי כעס על הזלילה המיותרת הייתי מחליט ש’זהו זה, מעכשיו אין יותר ארוחות שחיתות’. הרצון לבצע את ההחלטה היה גדול, אבל היכולת לעמוד במשימה יותר מכמה ימים לא הייתה קיימת. מלבד נזק פיזי, לא הועלתי לעצמי או למשקל”.

“החבר דחף לטיפול באברהמסון”
רגע המפנה הגיע כשחבר קרוב המליץ לבטש על מכון אברהמסון, לאחר שהוא בעצמו עבר שם גמילה מגלוטן ומסוכרים. “כאדם סקפטי שניסה בעבר כמה דיאטות ללא הצלחה”, מספר בטש, “הבטחתי לו שאם אראה לאחר חודשיים שהוא לא נוגע בלחם או בסוכר והוא מבטיח שהוא נשאר אדיש אליהם – אלך בעקבותיו לגמילה. וככה בדיוק היה”.

בטש הגיע לטיפול במכון, ולאחר שיחה קצרה עם המטפל שבה הוסבר לו אופי התהליך, עבר בטש תהליך שנמשך בסך הכל רבע שעה, שלדבריו “הפרידה, במלוא מובן המילה, בין חיים רוויי קלוריות, התמכרות לפחמימות, שחיתויות וזלילות גדולות, ובין תהליך הרזיה ממושך ובריא”.

בזמן הטיפול, בין השאר התבקש בטש לחשוב על מקום שהוא אוהב להיות בו, עם האנשים שהוא אוהב להיות איתם. “הזמן עבר לי מהר והמטפל דיבר במשך התהליך. התאפקתי לא לצחוק וחשבתי שכל זה שטויות. הייתי בטוח שזו הלצה ושאלתי אותו מתי לבוא שוב, אבל הוא אמר שסיימנו, שאלך הביתה ואבקש שלא יהיו בקרבתי לחם או סוכר, ולחזור אליו אם יהיה לי רצון לאכול מאכלים כאלו”.

היום, 10 שנים אחרי אותו הרגע שבו יצא בטש מהטיפול, הוא שוקל 93 קילוגרם בלבד – 40 קילוגרם פחות ממה ששקל כשנכנס אל המכון.

“אני עדיין לא מצליח להבין מה קרה באותה רבע שעה קסומה ואיך הצליחו להוריד לי את הדחף לדברים שכל כך אהבתי”, הוא אומר, “ואיך הצליחו ליצור אצל אדם אדישות כלפי מה שמסב לו כל כך הרבה אושר. לכל אורך החיים שלי התמונה הייתה לא מאוזנת בכל הקשור לקמח וסוכר, וברגע שהם הוציאו את זה מהחיים שלי אכלתי פחות וירדתי במשקל, והבנתי שלא צריך לחם וסוכר כדי להתקיים”.
“מאפיות וקינוחים כבר לא מפתים אותי”
“אני זוכר מצוין שיום לאחר הטיפול עברתי ליד מאפיה”, מספר בטש. “אותו הריח של הרוגלך והבורקסים שיום קודם לכן עוד היה מכניס אותי לקונדיטוריה וגורם לי לבקש קילו וחצי מכל דבר – גרם לי לעצור ולא להאמין. אדישות, אין דחף – אין מילה אחרת לתאר את מה שהרגשתי. רציתי לקנות רוגלך אחד כדי לראות מה יקרה, ולא יכולתי. לא האמנתי בעצמי, אבל זו עובדה וזיכרון חקוק”.

התגובות מהסביבה לשינוי שחל בו החלו בהרמת גבה, בדרך כלל. “אנשים לא מוכנים לקבל את העובדה שתזונה מאוזנת אינה חייבת לכלול לחם וסוכר”, הוא אומר. “אחת התגובות ששמעתי אלפי פעמים היא ‘אני לא יכול לא לאכול לחם אפילו יום אחד’. לשמחתי, אברהמסון עזרו לי לשנות את ההרגלים.
אני ממליץ לכל מי שצריך את השינוי הזה, עם עזרה ותמיכה, לכו לאברהמסון, הם שינו לי את החיים”.

רוצים גם לרדת במשקל ולהיגמל ומסוכר וגלוטן?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

Article Categories:
אוכל · בריאות
תפריט